TEJFÖLÖS-TOJÁSOS KRUMPLI
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 1-1,5 kg burgonya
  • ételízesítő
  • 5 tojás
  • 1 nagy tejföl
  • petrezselyemzöld, ráma vagy vaj a tepsi kikenéséhez

  • Elkészítés:
    A burgonyát hámozzuk meg, mossuk meg és karikákra vágva, sós vízben főzzük puhára.
    Miután megfőlt a krumpli, szűrjük le és egy kivajazott közepes méretű tepsibe öntsük bele. Tetejét hintsük meg sóval és ételízesítővel.
    A tojást a tejföllel keverjük jól ki, ízesítsük sóval, ételízesítővel. A petrezselyemzöldet aprítsuk fel és keverjük a tojásos tejfölhöz. Öntsük le a keverékkel a krumplit és előmelegített sütőben süssük addig, amíg a tojásos massza össze nem áll. Ez az idő kb. 20-25 perc.
    Hagyjuk picit hűlni és húsételek mellé kínáljuk.


    Jó étvágyat kívánok hozzá!