KARAMELLMÁZAS, TEJSZÍNES RIBIZLIS SZELET
KIADÓS | ÜNNEPI | SZÜLETÉSNAP
HOZZÁVALÓK
Tészta: 6 tojás 6 ek. cukor 6 púpozott ek. liszt 1 sütőpor Krém: 6 dl tej 2 cs. vaníliás pudingpor 1 vaníliás cukor 20 dkg cukor 20 dkg ráma 30-40 dkg ribizli Teteje: 3 dl habtejszín Karamellmáz: 2 tk. karamell pudingpor 3 tk. cukor 2 tk. olaj 1,5 dl víz
Elkészítés: A tésztához a tojásfehérjét verjük fel kemény habbá a cukorral oly módon, hogy a cukrot akkor adjuk a fehérjékhez, ha mér képeztünk egy kis habot. A felvert tojáshabhoz keverjük hozzá a tojások sárgáját, majd a sütőporral elvegyített lisztet. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és öntsük bele a masszát. Előmelegített sütőben süssük készre kb. 30 perc alatt, majd hűtsük ki és vágjuk ketté a piskótát.
Közben készítsük el a krémet. A pudingporokat keverjük csomómentesre a tejjel és főzzük sűrűre, s hűtsük ki. A rámát keverjük ki a kétféle cukorral és dolgozzuk bele a kihűlt pudingba. A krémbe ezután vegyítsük bele a szárától leszemezett ribizlit. A krémet vegyük ketté és az egyik felét kenjük a piskóta közé, majd a másik felét kenjük a piskótára.
A krém tetejére pedig kenjük rá a tejszínhabot, amit előtte verjünk fel keményre. A habot nem kell szépen elsimítani, csak éppen hogy, maradjon a hab kicsit hepe-hupás. Készítsük el a karamell mázat. Ehhez a karamell ízű pudingot keverjük el a cukorral, az olajjal és a vízzel, s főzzük fel. Majd csurgassuk rá a hepe-hupás habra. ( a karamell pudingot csak 1 cs-nyit tudunk vásárolni, de a többi majd jó lesz más alkalomra. )
Hagyjuk másnapig hűtőben és másnap kockákra szeletelve kínáljuk.
Nagyon mutatós és fincsi süti.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Közben készítsük el a krémet. A pudingporokat keverjük csomómentesre a tejjel és főzzük sűrűre, s hűtsük ki. A rámát keverjük ki a kétféle cukorral és dolgozzuk bele a kihűlt pudingba. A krémbe ezután vegyítsük bele a szárától leszemezett ribizlit. A krémet vegyük ketté és az egyik felét kenjük a piskóta közé, majd a másik felét kenjük a piskótára.
A krém tetejére pedig kenjük rá a tejszínhabot, amit előtte verjünk fel keményre. A habot nem kell szépen elsimítani, csak éppen hogy, maradjon a hab kicsit hepe-hupás. Készítsük el a karamell mázat. Ehhez a karamell ízű pudingot keverjük el a cukorral, az olajjal és a vízzel, s főzzük fel. Majd csurgassuk rá a hepe-hupás habra. ( a karamell pudingot csak 1 cs-nyit tudunk vásárolni, de a többi majd jó lesz más alkalomra. )
Hagyjuk másnapig hűtőben és másnap kockákra szeletelve kínáljuk.
Nagyon mutatós és fincsi süti.
Jó étvágyat kívánok hozzá!