TÖLTÖTT GOMBA SÜTŐBEN SÜLVE
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
  • kb. 15 db gomba
  • 5 dkg ráma
  • 20 dkg gépsonka
  • 20 dkg trapista sajt
  • só, bors
  • ételízesítő
  • 1/2 csokor petrezselyemzöld
  • 2 ek. liszt
  • 5 dl tej
  • 2 dl tejföl
  • a tepsi kikenéséhez: kevés ráma
  • Elkészítés: A gombákat szétválasztjuk, azaz a gomba fejet levesszük a száráról. A gombafejről lehámozzuk a héjat, a szárat pedig megkapargatjuk és azt felkarikázzuk. Az egészben hagyott gombafejet és az aprított szárat forrásban lévő vízben 5-8 percig blansírozzuk.  Majd leszűrjük és ketté vesszük a gombafejeket és a karikázott szárakat. A petrezselyemzöldet aprítsuk fel és a gépsonkát vágjuk kockákra. Mindkettőt tegyük félre. A rámát egy kisebb lábasban felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, amit fehéredésig kevergetünk. Felöntjük a tejjel és besűrítjük.  Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ételízesítőzzük, majd adjuk hozzá az előzőleg felaprított petrezselyemzöldet és gépsonkát. Tegyük bele a tejfölt, 10 dkg reszelt sajtot  és a gombaszárat. Végül jól forraljuk ki. Egy hőálló tálat vagy kisebb tepsit kenjünk rámával és fektessük bele a gombafejeket az üregükkel felfelé. Mindegyik gombába tegyünk a mártásból egy kis kanállal és a többi besameles mártással öntsük le az egész gombát. Tetejét szórjuk meg a maradék sajttal és előmelegített sütőben süssük 30 percig.

    Krumplipürével és kukorica salátával tálaljuk. Mindkét recept megtalálható az oldalon.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!