SÜLT VIRSLI TOJÁSSAL
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 4-6 juhbeles virsli
  • 4-6 tojás
  • kevés zsiradék
  • Elkészítés: Ezt a köretet tulajdonképpen a neten találtam, egy főzelék mellé volt lefotózva, recept nélkül. Sajnos nem tudom már melyik oldalon sikerült rábukkannom, de nagyon megtetszett nekem is. Köszönöm az ötletet a köret ínycsiklandozóbbá tételéhez!

    Ehhez az ételhez viszont csak a juhbeles virsli a jó, mert a műbeles virsli kicsi és hajlításkor nem hajlik, hanem törik. ( ezt már sikerült kitapasztalnom. ) A virsliket kb. fél centis távolságra egymástól beirdaljuk, bevagdaljuk. Egy fogpiszkálót középen megtörünk, de nem törjük ketté és a bevagdalt virslit meghajlítjuk kör alakzatban, s a két végénél összetűzzük a fogpiszkálóval. Mindegyik virslivel így járunk el. Annyi virslit készíthetünk egyébként, amennyit szeretnénk, ezért a virsli és a tojás mennyisége eszerint változik. Egy serpenyőben zsiradékot hevítünk és belefektetjük a virsliket ( amennyi egyszerre belefér. ) Pár percig sütjük, majd megfordítjuk. Miután megfordítottuk, mindegyik közepébe beleütünk egy tojást. S addig sütjük, míg a tojás megszilárdul. Ez szintén pár perc. Ezalatt nemcsak a tojás sül meg, hanem a virslinek a másik oldala is.
    Nagyon mutatós és nagyon fincsi köret a kettő együtt. Főzelékek mellé vagy önálló ételként is kitűnő választás.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!