HAGYMÁS KRUMPLI BACONSZALONNÁVAL
KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 1,5 kg burgonya
  • őrölt fekete bors
  • 10 dkg bacon szalonna
  • 2 ek. liszt
  • 3-4 dl tej
  • 1-2 ek zsiradék
  • 3 fej hagyma

  • Elkészítés:Először a krumplit megtisztítjuk, megmossuk és felkarikázzuk. Annyi sós vízben, hogy ellepje, megfőzzük a burgonyát. Ha megfőtt, leszűrjük és zsiradékkal kikent tepsibe öntjük. A hagymákat tisztítás után karikákra, vagy félkarikákra vágjuk és zsiradékon üvegesre pároljuk. A lisztet csomómentesre keverjük a tejjel, sózzuk és borsozzuk meg ízlés szerint, s öntsük a hagymára. Ezzel a besamel alappal sűrítsük be a hagymát. Majd öntsük a tepsiben lévő krumplira. Helyezzük rá sorban a szalonna csíkokat és előmelegített sütőben süssük fél órát.
    Bármilyen húsétel kitűnő köreteként szervírozhatjuk.




    Jó étvágyat kívánok!