CUKKINI LEPÉNY
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 1-2 zsenge cukkini
  • 6 tojás
  • 15 dkg túró
  • fél csokor petrezselyemzöld
  • 5 dkg reszelt trapista sajt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 dkg ráma
  • 1/2 dl víz
  • só, bors, ételízesítő
  • sütőpapír

  • Elkészítés: A cukkinit mossuk meg és szeleteljük fel vagy karikára vagy félfőre. A héját nem kell lepucolni, hiszen zsenge cukkinit használunk, de ha úgy találjuk, hogy jobb lenne a héját eltávolítani, akkor nyugodtan, de a lepényben mutatósabb, ha látszik a cukkini zöldellő héja. A hagymát a tisztítás után kockázzuk fel és a rámán fonnyasszuk üvegesre. Adjuk hozzá a szeletelt cukkinit, sózzuk, borsozzuk, ételízesítőzzük meg és öntsünk alá 1/2 dl vizet. Fedővel lefedve pároljuk meg. A párolásnak nem kell túl sok idő, kb. 10 perc. Ha megpárolódott, egy kis ideig hagyjuk langyosra hűlni. Ezt követően keverjük ki a túrót 4 tojássárgával és 2 egész tojással. Adjuk hozzá a reszelt sajtot, a kissé kihűlt párolt cukkinit. Fűszerezzük még kevés sóval, borssal és ételízesítővel. A petrezselyemzöldet aprítsuk fel és adjuk azt is a cukkinis keverékhez. Végül a 4 tojásfehérjét verjük fel kemény habbá és keverjük bele az előző masszához. Egy közepes méretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral vagy kenjünk ki rámával. Ha rámázzuk, akkor viszont hintsük meg kevés zsemlemorzsával. Simítsuk bele a masszát és előmelegített sütőben süssük készre kb. 25-30 perc alatt. Langyosra hűtve, szépen szeletelhető.

    Sült húsok és mártások mellé kínáljuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!