TEJFÖLÖS SZILVÁS PITE
EGYSZERŰ | KIADÓS | GYORS
HOZZÁVALÓK
  • Tészta: 25 dkg ráma
  • 30 dkg cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • csipet só
  • 4 egész tojás
  • 25 dkg liszt
  • 8 dkg étkezési keményítő
  • 1 sütőpor
  • Teteje: 2 dl tejföl
  • 2 ek. porcukor
  • 2 egész tojás
  • Töltelék: 50-70 dkg szilva
  • Tálaláskor: porcukor
  • ALL IN -30% MINDENREElkészítés: Ezt a receptet az egyik barátnőm édesanyjától kaptam, ő mindig ily módon készíti a szilvás pitét. Kipróbáltam és valóban nagyon finom.

    A szobahőmérsékletű rámát keverjük ki a kétféle cukorral, majd adjuk hozzá a tojásokat és az egy csipet sót. Végül dolgozzuk bele a keményítővel és a sütőporral elkevert lisztet. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és simítsuk bele a tészta masszát. Mivel nem folyós masszát kaptunk, ezért egy spatulával vagy tortalapáttal- én ezzel csináltam - simítsuk el a tésztát. A szilvát, annyit amennyivel be tudjuk teríteni a tésztát, mossunk meg, vágjuk félbe és magozzuk ki. A félbevágott szilvákkal, a vágott felükkel felfelé rakjuk  ki sorban a tészta tetejét. Előmelegített sütőben süssük elő 15 percet. Közben a tejfölt keverjük ki a porcukorral és a 2 egész tojással és 15 perc elteltével vegyük ki a tepsit, majd simítsuk a szilva tetejére a tejfölös keveréket. Tegyük vissza a sütőbe és süssük készre további 35-40 perc alatt. A sütési idő természetesen sütőtől függően változik. Végezzünk tűpróbát. Ha készre sült, hűtsük ki és kockákra vágva, porcukorral meghintve kínáljuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!