LILAHAGYMÁS UBORKASALÁTA
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
1 kg uborka 2 ( TV ) paprika 2-3 lilahagyma só cukor ecet víz
Elkészítés: Az uborkát és a hagymát is pucoljuk meg és uborkagyalun gyaluljuk le. A paprika magházát távolítsuk el és azt is gyaluljuk le. A hagyma karikákat kicsit szedjük szét szálaira. 1 kk. sóval keverjük el és hagyjuk állni 20-30 percet. Ennyi idő letelte után a cukorból, ecetből és vízből készítsünk ízlés szerinti saláta levet és öntsük az uborkára.
Én az uborkát nem szoktam kicsavarni a sótól, csak télire való eltevéskor, de aki úgy ismeri, nyugodtan itt is kicsavarhatja a levét az uborkának.
Húsételek mellé kitűnő saláta féleség.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Én az uborkát nem szoktam kicsavarni a sótól, csak télire való eltevéskor, de aki úgy ismeri, nyugodtan itt is kicsavarhatja a levét az uborkának.
Húsételek mellé kitűnő saláta féleség.
Jó étvágyat kívánok hozzá!