LILAHAGYMÁS UBORKASALÁTA
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
  • 1 kg uborka
  • 2 ( TV ) paprika
  • 2-3 lilahagyma
  • cukor
  • ecet
  • víz

  • Elkészítés: Az uborkát és a hagymát is pucoljuk meg és uborkagyalun gyaluljuk le. A paprika magházát távolítsuk el és azt is gyaluljuk le. A  hagyma karikákat kicsit szedjük szét szálaira. 1 kk. sóval keverjük el és hagyjuk állni 20-30 percet. Ennyi idő letelte után a cukorból, ecetből és vízből készítsünk ízlés szerinti saláta levet  és öntsük az uborkára.
    Én az uborkát nem szoktam kicsavarni a sótól, csak télire való eltevéskor, de aki úgy ismeri, nyugodtan itt is kicsavarhatja a levét az uborkának.

    Húsételek mellé kitűnő saláta féleség.
    Jó étvágyat kívánok hozzá!