HABOS KRÉMES SZELET
KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
Tészta: 8 tojás 8 ek. cukor 8 púp. ek. liszt 1,5 cs. sütőpor Krém: 8 tojássárgája 6 lapos ek. cukor 2 vaníliás cukor 6 púp. ek. liszt 6 dl tej 20 dkg ráma hozzá 15 dkg cukor Teteje: 5 dl Hulala tejszínhab 1 vaníliás cukor Hab teteje: csokireszelék
Elkészítése: Ez a süti nagyon fincsi sütemény, csak kicsit drága, mert sok tojás kell hozzá és a krémnél a tojásfehérjére nincs is szükség. Ezért a felesleges tojásfehérjét le is lehet fagyasztani vagy aki szívesen rögtön felhasználná, habcsókot készíthet belőle.
A tésztához először a tojások fehérjét verjük fel kemény habbá a cukorral, amit akkor adjunk hozzá, ha már képeztünk egy kis habot. A kemény tojáshabhoz keverjük hozzá a tojássárgákat, a lisztet, amiben elvegyítettük a sütőport. Ezt a keveréket most ne normál tepsibe süssük, hanem egy gáztepsiben, amit béleljünk ki sütőpapírral. Amikor megsült, hűtsük ki.
Készítsük el a krémet. Ehhez a tojássárgáját keverjük ki a kétféle cukorral, a liszttel és a tejjel, majd főzzük sűrűre. Ezt követően hűtsük ki, s keverjük bele a rámát, amit előzőleg kikevertünk 15 dkg cukorral. Ezt a krémet simítsuk rá a tészta tetejére. Így a hozzávalókat olvasva elég édesnek tűnhet, de amikor már esszük a sütit, pont jó.
A krém tetejére verjük fel a tejszínt 1 vaníliás cukorral és simítsuk rá a habot. A hab tetejére pedig reszeljünk csokoládét. Hagyjuk állni hűtőben - én este készítettem el és másnap reggelig hagytam állni a hűtőben - és kockákra vágva szervírozzuk.
Jó étvágyat kívánok !
A tésztához először a tojások fehérjét verjük fel kemény habbá a cukorral, amit akkor adjunk hozzá, ha már képeztünk egy kis habot. A kemény tojáshabhoz keverjük hozzá a tojássárgákat, a lisztet, amiben elvegyítettük a sütőport. Ezt a keveréket most ne normál tepsibe süssük, hanem egy gáztepsiben, amit béleljünk ki sütőpapírral. Amikor megsült, hűtsük ki.
Készítsük el a krémet. Ehhez a tojássárgáját keverjük ki a kétféle cukorral, a liszttel és a tejjel, majd főzzük sűrűre. Ezt követően hűtsük ki, s keverjük bele a rámát, amit előzőleg kikevertünk 15 dkg cukorral. Ezt a krémet simítsuk rá a tészta tetejére. Így a hozzávalókat olvasva elég édesnek tűnhet, de amikor már esszük a sütit, pont jó.
A krém tetejére verjük fel a tejszínt 1 vaníliás cukorral és simítsuk rá a habot. A hab tetejére pedig reszeljünk csokoládét. Hagyjuk állni hűtőben - én este készítettem el és másnap reggelig hagytam állni a hűtőben - és kockákra vágva szervírozzuk.
Jó étvágyat kívánok !