ZSEMLÉBEN SÜLT BACONOS TÜKÖRTOJÁS
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
  • 4-6 zsemle
  • 4-6 tojás
  • 2-3 szelet baconszalonna
  • Elkészítés: A megadott hozzávalóknál azért írtam kevesebb és több darabot, mert ha csak négy zsemlét készítünk, akkor elég négy tojás és két szalonnacsík, mert a szalonnát  ketté fogjuk vágni, viszont ha hat zsemlét használunk fel, akkor hat tojásra és három szalonnacsíkra van szükségünk.
    A zsemléknek levágjuk a tetejét az lesz a kalapja. A belsejüket egy kicsit kiszedjük, viszont arra nem lesz szükségünk később sem, ezért nem is kell mélyen kivájni a zsemle belsejét, csak annyira, hogy bele tudjuk ütni a tojást.
    A kivájt zsemlébe belefektetünk egy fél szelet baconszalonnát, arra ráütünk egy tojást. Mindegyik zsemlével így járunk el. Egy vékonyan kivajazott tepsibe tesszük a zsemléket és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tojás meg nem sül. Sózni nem kell a tojást, mert a szalonna is sós, amire fektettük.
    A tetejüket nem rakjuk be a sütőbe, mert az nagyon megkeményedne, hiszen kevésről van szó. A megsült zsemle kívülről pedig ropogós lesz.
    Sült húsok és mártások mellé ajánlom.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!