ZSEMLÉBEN SÜLT BACONOS TÜKÖRTOJÁS
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
  • 4-6 zsemle
  • 4-6 tojás
  • 2-3 szelet baconszalonna
  • kevés vaj vagy ráma a tepsi kikenéséhez
  • Elkészítés: Ennek az egyszerű köretnek a receptjét egy barátnőmtől kaptam. Ugyan köretként fogyasztottuk, de én azt hiszem egy gyors, könnyű vacsorára vagy akár reggelire is kitűnő választás lehet. A megadott hozzávalóknál azért írtam kevesebb és több darabot, mert ha csak négy zsemlét készítünk, akkor elég négy tojás és két szalonnacsík. Ugyanis a szalonnát  ketté fogjuk majd vágni, viszont ha hat zsemlét használunk fel, akkor hat tojásra és három szalonnacsíkra van szükségünk.
    A zsemléknek levágjuk a tetejét, az lesz majd a zsemle kalapja. 
    A belsejüket egy kicsit kiszedjük, viszont arra nem lesz szükségünk később sem, ezért nem is kell mélyen kivájni a zsemle belsejét, csak annyira, hogy bele tudjuk ütni a tojást.
    A baconszalonna csíkokat vágjuk ezután ketté.
    A kivájt zsemlébe belefektetünk egy fél szelet baconszalonnát, arra pedig ráütünk egy tojást. Mindegyik zsemlével így járunk el. Egy vékonyan kivajazott tepsibe tesszük a zsemléket és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tojás meg nem sül. Ez az idő kb. 15 perc. 
    Sóval csak picit a tojás tetejét hintsük meg, nagyon sózni nem kell a tojást sem, mert a szalonna is sós, amire fektettük.
    A tetejüket nem rakjuk be a tojásos zsemlékkel együtt a sütőbe, mert az nagyon megkeményedne, hiszen sokkal vékonyabbak, mint maga a zsemle.
    Viszont az utolsó 5 percben, be lehet tenni tepsibe, hogy kicsit azok is kissé  megpiruljanak.
    A megsült zsemle kívülről ropogós lesz, belülről pedig a finom szalonnás tojás kerül elénk.
    Sült húsok és mártások mellé is ajánlom.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!