Elkészítés: A hagymát felkockázzuk és egy kevés zsiradékon üvegesre fonnyasztjuk. A brokkolit rózsáira szedjük, a burgonyát megpucoljuk és kockákra vágjuk, majd mindkettőt megmosva a hagymához adjuk. Felöntjük 2-3 liter vízzel. Beleadjuk a tisztított és fokhagymanyomón áttört fokhagymát és ízlés szerint sót, borsot. Egy forralás után dobjuk bele a húsleves kockát is. Kb. 30 percig főzzük, amíg puha nem lesz a krumpli is és a brokkoli is. Ezután vegyük le a tűzről és botmixerrel pürésítsük össze, majd újra tegyük vissza a tűzhelyre és egyet forraljunk rajta. A főzőtejszínt keverjük simára a liszttel és habarjuk be vele a levest. A reszelt sajtot is adjuk hozzá és ezzel is forraljuk ki a krémlevesünket. Tálaláskor pirított kenyérkockákat kínáljunk hozzá, s aki szereti adhat hozzá még frissen reszelt sajtot is. ( én ezt most kihagytam. )