SAJTOS BROKKOLIKRÉM LEVES
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 1 fej ( kb. 50 dkg ) brokkoli
  • 4-5 burgonya
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 húsleves kocka
  • 10 dkg reszelt trapista sajt
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 ek. liszt
  • só, bors
  • pirított kenyérkockák
  • 1 kevés zsiradék

  • Elkészítés: A hagymát felkockázzuk és egy kevés zsiradékon üvegesre fonnyasztjuk. A brokkolit rózsáira szedjük, a burgonyát megpucoljuk és kockákra vágjuk, majd mindkettőt megmosva a hagymához adjuk. Felöntjük  2-3 liter vízzel. Beleadjuk a tisztított és fokhagymanyomón áttört fokhagymát és  ízlés szerint sót, borsot. Egy forralás után dobjuk bele  a húsleves kockát is. Kb. 30 percig főzzük, amíg puha nem lesz a krumpli is és a brokkoli is. Ezután vegyük le a tűzről és botmixerrel pürésítsük össze, majd újra tegyük vissza a tűzhelyre és egyet forraljunk rajta. A főzőtejszínt keverjük simára a liszttel és habarjuk be vele a levest. A reszelt sajtot is adjuk hozzá és ezzel is forraljuk ki a krémlevesünket.
    Tálaláskor pirított kenyérkockákat kínáljunk hozzá, s aki szereti adhat hozzá még frissen reszelt sajtot is. ( én ezt most kihagytam. )

    Jó étvágyat kívánok hozzá!