ALMÁS-CSERESZNYE LEVES
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 2-3 alma
  • 30-40 dkg cseresznye
  • 3-4 karika citrom
  • 4-5 ek. cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 vaníliás pudingpor
  • 2 dl tejföl
  • 1-2 egész fahéj
  • csipet só
  • The Body Shop - 5. szülinapi fesztivál
    Elkészítés: Az almákat hámozzuk meg, a magházukat távolítsuk el és kockázzuk fel. Egy fazékba beletéve öntsük fel 3-4 liter vízzel. Adjuk hozzá a csipet sót  és a cseresznyét is. A citromot mossuk meg és 3-4 karikát tegyünk a leveshez. Dobjuk bele a fahéjat és ízesítsük cukorral. Majd főzzük addig, amíg a gyümölcsök meg nem puhulnak. Amikor puhára főttek a gyümik, a tejfölt keverjük csomómentesre a pudingporral, a vaníliás cukorral és kevés vízzel, majd ezzel a keverékkel habarjuk be a gyümölcs levest. Főzzük még legalább 10 percig.
    Ki milyen édesen szereti, a cukrot aszerint adagolhatjuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!