GYÜMÖLCS TORTA
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • Tésztához: 4 tojás
  • 4 ek. cukor
  • 4 ek. liszt
  • 1/2 cs. sütőpor
  • Teteje: 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 4 ek. cukor
  • 1/2 l tej
  • Díszítéshez:gyümölcsök: eper, narancs, kiwi, banán stb.
  • tejszínhab, díszítő csokoládé
  • 1 cs. tortazselé
  • Elkészítés: Az egyszerű  gyümölcstortához 4 tojásos piskótát sütünk. Ehhez 4 tojásfehérjét felverünk. Amikor már kevés hab képződött, hozzáadjuk a 4 ek. cukrot és azzal verjük fel tovább kemény habbá. Azután hozzákeverjük a 4 tojássárgáját, a 4 ek. lisztet a sütőporral elvegyítve. Egy gyümölcstorta sütő formát kibélelünk sütőpapírral, annak hiányában a szalvéta is jó és beleöntjük a piskóta masszát. Előmelegített sütőben megsütjük. Majd kiborítjuk arra a tálcára, amin szervírozni fogjuk, mert a díszítést már itt folytathatjuk. S ezután  lehúzzuk a sütőpapírt. A tortának ez a fele lesz a teteje, már visszafordítani nem kell. Majd kihűtjük a tésztát. Elkészítjük a pudingot. A pudingport simára keverjük a cukorral és a tejjel, s sűrűre főzzük. Még meleg állapotában rásimítjuk a tortának az üregébe. A puding tetejét kirakjuk tetszés szerinti gyümölcsökkel. Az epret, jelen esetben nekem sajnos elég apró, megformáljuk legyező alakúra. A kiwit is szépen meg lehet legyező formára formálni. A kiwinél ez most elmaradt, de az epernél remélem a képen is látszik a legyező forma. Ehhez a gyümölcsöt 3-4 szeletbe bevágjuk, de nem vágjuk végig és kicsit szétnyitva ellapítjuk.
    Miután kiraktuk a gyümölcsökkel, a leírás alapján készítsük el a tortazselét, s amikor már kezdeni dermedni, öntsük a gyümölcsök tetejére. A torta oldalát és körbe a tetejét felvert tejszínhabbal díszítsük meg. Az oldalára vigyünk fel kevés darált kekszet. A tejszínhabrózsákra tehetünk dísz csokoládékat vagy cukorgyöngyöt. A tejszínhabot felverhetjük habbá hulalából is, de tejszínhab pótló porból is.
    Ez a torta pillanatok alatt elkészíthető és nagyon finom.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!