ALMÁS-KRUMPLIS KÁPOSZTÁN SÜLT HÚS
KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 8-10 szelet sertés karaj vagy comb
  • 1/2 kg savanyú káposzta
  • 2 alma
  • 5-6 burgonya
  • 1 nagy doboz tejföl
  • bors
  • ételízesítő
  • 1/2 dl olaj
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • alufólia
  • The Body Shop - 5. szülinapi fesztivál
    Elkészítés: A sertéshús szeleteket kiklopfoljuk, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. A 2 almát meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk és lereszeljük. A burgonyákkal ugyanígy járunk el. A tejfölt kikeverjük az olajjal, ízesítjük tetszés szerinti mennyiségű sóval, borssal, ételízesítővel. A fokhagymát megtisztítjuk a héjától és fokhagymaprésen áttörjük, s hozzá adjuk a tejfölhöz. Hozzákeverjük a tejfölhöz még a reszelt almát és a burgonyát. Végül belekeverjük a savanyú káposztát. Egy tepsit kikenünk zsiradékkal, belesimítjuk a káposztát, ráhelyezzük a hús szeleteket, alufóliával befedjük és előmelegített sütőben 1 órát sütjük. Ezt követően levesszük az alufóliát, megfordítjuk a káposzta tetején a húsokat és most már alufólia nélkül sütjük tovább kb. 20-30 percig.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!