VANÍLIA MÁRTÁS
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
1/2 l tej 1 púp. ek. liszt 2 tojássárgája 5 dkg cukor 2-3 dkg ráma 1 vaníliás cukor
Elkészítés: Van olyan vanília mártás, amit csak fel kell főzni, be kell sűríteni és kiforralni egy lábasban, de ezt a vanília mártást én gőz fölött szoktam felfőzni. A tojássárgákat keverjük ki simára először a kristálycukorral, majd a liszttel és a tejjel és gőz fölött kézi habverővel folyamatosan keverve főzzük fel. Miután besűrűsödött ( de nem kell nagyon sűrűnek lennie, csak olyan átvonó képességűt kapunk ), keverjük el benne a rámát és a vaníliás cukrot.
Piték, clafutik, édes felfújtak mellé nagyon finom.
Én általában dupla mennyiséget készítek, de fél liter tejből is 4 személyre bőven elegendő. Így aki ennél az adagnál szintén nagyobb adag mártást szeretne készíteni, csak meg kell dupláznia a hozzávalókat.
Piték, clafutik, édes felfújtak mellé nagyon finom.
Én általában dupla mennyiséget készítek, de fél liter tejből is 4 személyre bőven elegendő. Így aki ennél az adagnál szintén nagyobb adag mártást szeretne készíteni, csak meg kell dupláznia a hozzávalókat.
Szerintem könnyen elkészíthető, nagyon finom mártást kapunk ezzel az elkészítési módszerrel.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Jó étvágyat kívánok hozzá!