KEFÍRES MEGGYES SZELET
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 2 tojás
  • 1 vaníliás cukor
  • 3 dl cukor
  • 4 dl liszt
  • 1 sütőpor
  • 1 nagy doboz kefír
  • 1 dl olaj
  • ráma és liszt a tepsi kikenéséhez és szórásához
  • 40-50 dkg magozott meggy

  • Elkészítés: Mindenek előtt elmondanám, hogy a hozzávalóknál a dl-t nem írtam el, valamikor én is így kaptam ezt a receptet, ezért nem is másítottam át. Ezért a méréshez  mércés edényt használok ( ezen fel vannak tüntetve a cukorra, lisztre is a dl-ek ), de ennek hiányában nyugodtan használhatunk 1 dl-es poharat.
    A meggyet először magozzuk ki és tegyük félre. A megadott hozzávalókat a meggy kivételével jól keverjük ki és rámával kikent és liszttel megszórt tepsibe öntsük bele a masszát. A tetejét szórjuk meg a félre tett magozott meggyel és előmelegített sütőben süssük aranybarnára, kb. 30 perc alatt. Mielőtt kivennénk a sütőből, végezzünk tűpróbát.
    Kihűlés után kockákra vágva, porcukorral meghintve kínáljuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!