SAJTOS-TEJFÖLÖS KRUMPLI
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
1-1,5 kg burgonya 4 tojás 1 nagy tejföl ( 325 vagy 375 g ) só ételízesítő olaj 10 dkg trapista sajt
Elkészítés: A burgonyákat hámozzuk meg és karikázzuk fel. Sós vízben főzzük meg, de vigyázzunk, hogy ne törjön össze, a krumpli karikák maradjanak egyben. Miután készen van, szűrjük le és egy kiolajozott tepsibe öntsük bele. A tojásokat keverjük ki simára a tejföllel és sózzuk, ételízesítőzzük meg. Ezt a keveréket öntsük a tepsiben lévő burgonyára. A sajtot reszeljük le és szórjuk meg vele a tejfölös masszát. Előmelegített sütőben süssük szép rózsaszínűre.
Bármilyen sült mellé kiváló választás köretként.
A fotón is sült hús mellé tálaltam.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Bármilyen sült mellé kiváló választás köretként.
A fotón is sült hús mellé tálaltam.
Jó étvágyat kívánok hozzá!