TOJÁS OMLETT
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
  • 6 tojás
  • 1 kk. só
  • pici őrölt bors
  • 2 lapos ek. liszt
  • 1 dl tej
  • kevés zsiradék
  • The Body Shop - 5. szülinapi fesztivál
    Elkészítés: Az omlett elkészítése nagyon egyszerű és tulajdonképpen nem is számít  főfogásnak, de egy gyors reggelinek vagy időhiányában gyors vacsorának kitűnő.
    A tojásokat verjük fel villával, a tejet keverjük csomómentesre a liszttel, majd kézi habverővel dolgozzuk bele a tojásokba. Sózzuk, borsozzuk meg. Egy serpenyőben olvasszunk kevés zsiradékot - lehet zsír vagy olaj - és öntsük bele a tojásos masszát. Hagyjuk sülni. Rövid sütés után fordítsuk meg a tojást és süssük meg a másik oldalát is.
    Én úgy szoktam sütni, hogy amikor még csak az egyik oldal sül, néha-néha megemelem fakanállal az egyik-másik szélét a serpenyőben lévő tojásnak, hogy a  tojás híg része befolyhasson a sült tojás alá, majd amikor már úgy vélem, hogy meg lehet fordítani, akkor veszek egy nagy, lapos tányért, ráteszem a tojás tetejére, azaz a serpenyőre. Egy hirtelen mozdulattal kiborítom rá a tojást, majd gyorsan vissza csúsztatom a serpenyőbe, természetesen a már sült fele legyen felül. S még ezt a felét is sütöm pár percig.
    Bármilyen salátával, zöldségfélével vagy savanyúsággal tálalható.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!