BROKKOLIS LASAGNE
EGYSZERŰ | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 6-8 db száraz lasagne tészta ( kocka ) lap
  • 20 dkg főtt, füstölt tarja
  • 40-50 dkg brokkoli
  • 10-15 dkg reszelt trapista sajt
  • 3 púp. ek. liszt
  • 6 dl tej
  • 1 húsleves kocka
  • bors
  • 10 dkg ráma

  • Elkészítés: A brokkolit szedjük rózsáira és sós vízben főzzük ress, ropogósra. A tarját vágjuk fel csíkokra és a sajtot reszeljük le. Készítsük el a mártást. A rámát olvasszuk fel egy lábasban, adjuk hozzá a lisztet és fehéredésig pirítsuk. Öntsük fel tejjel és sűrítsük be. Ha túl sűrű lenne, öntsünk hozzá kevés vizet, mert nem kell nagyon sűrűnek lennie. Ízesítsük sóval, borssal, majd adjuk hozzá a leveskockát. Jól forraljuk ki. Ha készen vásárolt lasagne tésztát használunk, akkor nincs semmi teendőnk vele, de ha magunk gyúrunk tésztát, azt is készítsük el. ( Akkor ehhez 50 dkg lisztből, 4 egész tojásból, csipet sóból gyúrjunk tésztát. Én nem szoktam vizet adni hozzá, de aki úgy ismeri, akkor az arányok 50 dkg liszt, 3 tojás, csipet só és annyi víz, amennyi szükségeltetik. A gyúrás után nyújtsuk ki és vágjuk kockákra. Lobogó, sós, pici olajjal dúsított vízben főzzük elő, kb. 3-4 percig a tészta lapokat és tányérra kiszedve egymás mellé rakjuk le, ne egymásra, mert akkor összeragad. De mindezt csak akkor tegyük, ha friss lapokból készítjük.)
    Egy közepes méretű tepsit kenjünk ki rámával, a mártásból terítsünk el benne 2 merőkanállal, majd rakjunk rá a lasagne lapokból egy sort. Rakjuk rá a tarját, a brokkolit és megint mártást, úgy 2-3 merőkanálnyit. Ezt fedjük be a maradék lasagne lapokkal és a megmaradt mártást simítsuk rá. A tetejét szórjuk meg a reszelt sajttal és előmelegített sütőben süssük kb. 45 percig.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!