MADÁRTEJ MÁSKÉPPEN
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 6 tojás
  • 7 ek. cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 3-5 dkg mazsola-aki nem szereti, elmaradhat
  • 1 vaníliás pudingpor
  • 1 l tej
  • kakaópor
  • Elkészítés:
    A madártej eme változata a Nosalty oldaláról való, Gabriella receptje.
    Kicsit más, mint az eredeti madártej recept, de nagyon finom.

    Ehhez a tejet felforraljuk és ezalatt a tojásfehérjéket  4 ek. cukorral
    felverjük kemény habbá. A habból kanállal galuskákat szaggatunk a
    felforralt tejbe és 1-2 perc alatt megfőzzük a galuskákat úgy, hogy  közben meg
    is fordítjuk őket. Amint készen van pár darab, szűrőkanállal kiszedjük
    és egy szűrőbe tesszük - egy tál fölé - hogy lecsepegjen a felesleges
    tej. Tegyük ezt mindaddig, amíg tart a hab. A lecsepegett  tejet majd
    öntsük vissza a többi tejhez. A főtt galuskákat tegyük egy jénai aljába és
    szórjuk meg kevés mazsolával. Aki nem szereti, ez el is maradhat.
    A tojássárgákat keverjük ki a 3 ek. cukorral, a vaníliás cukorral, a pudingporral és egy kevés forralt tejjel, majd főzzük fel krémmé a többi tejjel. Még melegen öntsük rá a habra. Ezután hűtsük ki és tálalás előtt hintsük meg kakaóporral.

    Ennek a madártejnek az íze is, a külleme is eltér a hagyományos madártejtől, de nagyon finom.


    Jó étvágyat kívánok hozzá!