ALMÁS VANÍLIAKRÉMES SZELET
KIADÓS | ÜNNEPI | KARÁCSONY
HOZZÁVALÓK
  • 4-5 nagyobb alma ( kb. 1 kg ) vagy 1 ü. télire eltett reszelt alma
  • Tészta: 8 tojás
  • 8 ek. liszt
  • 8 ek. cukor
  • 1 sütőpor
  • 2 ek. kakaó
  • Krém: 2 cs. vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 20 dkg cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 20 dkg ráma
  • Teteje: 5 dkg / 1/2 tábla / étcsokoládé
  • külön 1-2 kis kocka csokoládé
  • 2-3 dkg ráma
  • The Body Shop - 5. szülinapi fesztivál
    Elkészítés: Először pároljuk meg az almát. Hámozzuk meg, s reszeljük le. Tegyünk egy serpenyőbe kevés vajat és pároljuk meg az almát.  Ha télire eltett almából készítjük, nincs vele párolási teendőnk. ( én általában ezzel készítem. ) A tésztához a 8 tojásfehérjét felverjük habbá a cukorral. A cukrot akkor adjuk a fehérjéhez, ha már pici habot képeztünk. A kemény habba keverjük bele a tojássárgákat, majd a lisztet, amiben elvegyítettük a sütőport. Felezzük el a tésztát és az egyik felébe keverjük bele a kakaót.
     Egy tepsit kenjünk rámával, s  hintsünk meg zsemlemorzsával és simítsuk el rajta a párolt, illetve télire eltett almát. A 3 ek. cukrot keverjük el az 1 tk. fahéjjal és szórjuk meg vele az almánkat. Az elsimított fahéjas almára  öntsük rá a kakaós piskóta masszát, majd erre a fehér piskóta tésztát. Egy fakanál végével kicsit cifrázzuk meg a piskótát. Előmelegített sütőben süssük készre, kb. 30 perc alatt. Végezzünk tűpróbát. Hűtsük ki, majd borítsuk ki a tésztát egy tálcára és  ha kell egyengessük el az almát, ha véletlenül  felhúzódna. Közben készítsük el krémet. A pudingporokat főzzük sűrűre a tejjel és hagyjuk kihűlni. A kétféle cukrot keverjük ki a rámával és dolgozzuk bele a kihűlt pudingba. A krémet simítsuk az alma tetejére.
    1-2 kocka csokit reszeljünk  a sütemény tetejére. Majd olvasszuk fel gőz fölött az 5 dkg csokit a 2 dkg rámával és tegyük nyomózsákba és húzogassunk vékony csíkokat a krém, illetve a csokireszelék tetején  úgy, hogy képezzünk kockákat. Ha nincs habzsákunk, akkor zacskóba vagy sütőpapírból hajtott tölcsér formába is tehetjük a csokit, de akkor a sarkán vágjunk egy kicsi lyukat.
    Másnapig hagyjuk állni ás másnap felszeletelve szervírozzuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!