ALMÁS TEJSZÍNES KRÉMES SZELET
KIADÓS | ÜNNEPI | KARÁCSONY
HOZZÁVALÓK
  • 4-5 nagyobb alma ( kb. 1 kg ) vagy 1 ü. télire eltett reszelt alma
  • 3 ek. cukor, hozzá 1 tk. őrölt fahéj
  • Tészta: 8 tojás
  • 8 ek. liszt
  • 8 ek. cukor
  • 1 sütőpor
  • 2 ek. kakaó
  • Krém: 2 cs. tejszínes pudingpor
  • 7 dl tej
  • 15 dkg cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 15 dkg ráma
  • Teteje: 10 dkg / 1 tábla / étcsokoládé
  • 4-6 kis kocka tejcsokoládé
  • 5-6 dkg ráma
  • Nyerj annyi pénzt, amennyiből évekig megélsz! Ráadásul tiéd lehet egy tablet, wellness csomag és egy Xbox one játékkonzol is!Elkészítés: Először pároljuk meg az almát. Hámozzuk meg, s reszeljük le. Tegyünk egy serpenyőbe kevés vajat és pároljuk meg az almát.  Ha télire eltett almából készítjük, nincs vele párolási teendőnk. ( én általában ezzel készítem. ) A tésztához a 8 tojásfehérjét felverjük habbá a cukorral. A cukrot akkor adjuk a fehérjéhez, ha már pici habot képeztünk. A kemény habba keverjük bele a tojássárgákat, majd a lisztet, amiben elvegyítettük a sütőport. Felezzük el a tésztát és az egyik felébe keverjük bele a kakaót.
     Egy tepsit kenjünk vajjal vagy rámával, hintsük meg zsemlemorzsával és simítsuk el rajta a párolt, illetve télire eltett almát. A 3 ek. cukrot keverjük el az 1 tk. fahéjjal és szórjuk meg vele az almánkat. Az elsimított fahéjas almára  öntsük rá a kakaós piskóta masszát, majd erre a fehér piskóta tésztát. Egy fakanál végével kicsit cifrázzuk meg a piskótát. Előmelegített sütőben süssük készre, kb. 30 perc alatt. Végezzünk tűpróbát. Majd hűtsük ki és borítsuk ki a tésztát egy tálcára és  ha kell egyengessük el az almát, ha véletlenül  felhúzódna. Közben készítsük el krémet. A pudingporokat főzzük sűrűre a tejjel és hagyjuk kihűlni. A kétféle cukrot keverjük ki a rámával és dolgozzuk bele a kihűlt pudingba. A krémet simítsuk az alma tetejére.
    A krém tetejére olvasszuk fel gőz fölött a 10 dkg étcsokoládét és simítsuk el a süti tetején. A 4-6 dkg kis kocka  ( 3-4 dkg ) tejcsokit szintén olvasszuk fel 1-2 dkg rámával és tegyük nyomózsákba és húzogassunk vékony csíkokat a csokin ( amikor már  kezd dermedni ) úgy, hogy képezzünk kockákat. Ha nincs habzsákunk, akkor zacskóba vagy sütőpapírból hajtott tölcsér formába is tehetjük a csokit, de akkor a sarkán vágjunk egy kicsi lyukat.
    Másnapig hagyjuk állni ás másnap felszeletelve szervírozzuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!