ALMÁS TEJSZÍNES KRÉMES SZELET
KIADÓS | ÜNNEPI | KARÁCSONY
HOZZÁVALÓK
4-5 nagyobb alma ( kb. 1 kg ) vagy 1 ü. télire eltett reszelt alma 3 ek. cukor, hozzá 1 tk. őrölt fahéj Tészta: 8 tojás 8 ek. liszt 8 ek. cukor 1 sütőpor 2 ek. kakaó Krém: 2 cs. tejszínes pudingpor 7 dl tej 15 dkg cukor 1 vaníliás cukor 15 dkg ráma Teteje: 10 dkg / 1 tábla / étcsokoládé 4-6 kis kocka tejcsokoládé 5-6 dkg ráma
Egy tepsit kenjünk vajjal vagy rámával, hintsük meg zsemlemorzsával és simítsuk el rajta a párolt, illetve télire eltett almát. A 3 ek. cukrot keverjük el az 1 tk. fahéjjal és szórjuk meg vele az almánkat. Az elsimított fahéjas almára öntsük rá a kakaós piskóta masszát, majd erre a fehér piskóta tésztát. Egy fakanál végével kicsit cifrázzuk meg a piskótát. Előmelegített sütőben süssük készre, kb. 30 perc alatt. Végezzünk tűpróbát. Majd hűtsük ki és borítsuk ki a tésztát egy tálcára és ha kell egyengessük el az almát, ha véletlenül felhúzódna. Közben készítsük el krémet. A pudingporokat főzzük sűrűre a tejjel és hagyjuk kihűlni. A kétféle cukrot keverjük ki a rámával és dolgozzuk bele a kihűlt pudingba. A krémet simítsuk az alma tetejére.
A krém tetejére olvasszuk fel gőz fölött a 10 dkg étcsokoládét és simítsuk el a süti tetején. A 4-6 dkg kis kocka ( 3-4 dkg ) tejcsokit szintén olvasszuk fel 1-2 dkg rámával és tegyük nyomózsákba és húzogassunk vékony csíkokat a csokin ( amikor már kezd dermedni ) úgy, hogy képezzünk kockákat. Ha nincs habzsákunk, akkor zacskóba vagy sütőpapírból hajtott tölcsér formába is tehetjük a csokit, de akkor a sarkán vágjunk egy kicsi lyukat.
Másnapig hagyjuk állni ás másnap felszeletelve szervírozzuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!