ZÖLDBABFELFÚJT
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • Kb. 40-50 dkg zöldbab
  • 5 dkg ráma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 tojás
  • 3 ek. liszt
  • bors
  • petrezselyemzöld
  • Elkészítés: A zöldbabot aprítsuk fel a nekünk tetsző méretűre, de nagy darabok ne legyenek. A hagymát tisztítsuk meg a héjától és kockázzuk fel. A rámát olvasszuk fel egy lábasban, adjuk hozzá a hagymát, fonnyasszuk üvegesre és adjuk hozzá a babot. Ízesítsük sóval, öntsünk alá kevés vizet, kb. 1 dl-t és lefedve pároljuk készre, ( víz ne maradjon alatta ). Ha megpárolódott, hűtsük ki langyos állapotig, majd a tojásfehérjét verjük fel kemény habbá. A tojássárgáját keverjük bele a párolt babba, borsozzuk meg ízlés szerint, a petrezselyemzöldet aprítsuk fel és adjuk azt is hozzá. Végül forgassuk bele a felvert tojásfehérje habot. Egy közepes / ne  a normál méretű / tepsit vajazzunk ki / ráma is jó / és hintsük meg liszttel, öntsük bele a zöldbabos masszát és előmelegített sütőben süssük 30-40 percet. A sütési idő sütőtől függ.
    Sült húsok mellé ajánlom kínálni, de önmagában egy salátával fogyasztva is finom.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!