ZÖLDBABFELFÚJT
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • Kb. 40-50 dkg zöldbab
  • 5 dkg ráma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 tojás
  • 3 ek. liszt
  • bors
  • petrezselyemzöld
  • Elkészítés: Ez a különleges köret szintén hamar elkészíthető. Túl sok hozzávaló sem kell hozzá. Önmagában is fogyasztható ételkülönlegesség, de mi itthon húsos főfogás köreteként fogyasztottuk. 
    A zöldbabnak a két szár végét vágjuk le, ha friss babból készítjük és aprítsuk fel a nekünk tetsző méretűre, de nagy darabok ne legyenek. De természetesen fagyasztott vagy üveges babból is elkészíthető. 
    Azokban az esetekben nincs más teendő velük, minthogy leöblítjük hideg vízzel, mielőtt belekerülne a lábasba.
    A hagymát ezután tisztítsuk meg a héjától és kockázzuk fel. 
    A rámát olvasszuk fel egy lábasban, adjuk hozzá a hagymát, fonnyasszuk üvegesre és adjuk hozzá a babot. 
    Ízesítsük sóval, öntsünk alá kevés vizet, kb. 1 dl-t és lefedve pároljuk készre a zöldséget.
    Ha megpárolódott, hűtsük ki langyos állapotig, majd válasszuk ketté a tojásokat.
    A tojássárgáját keverjük bele a párolt babba.
    Majd a tojásfehérjét verjük fel kemény habbá
    Borsozzuk és sózzuk meg ízlés szerint a tojással elkevert babot, majd a petrezselyemzöldet aprítsuk fel és adjuk azt is hozzá. 
    Végül forgassuk bele a felvert tojásfehérje habot. Egy közepes, de ne  a normál méretű  tepsit, hanem valamivel kisebbet vajazzunk ki / ráma is jó / és hintsük meg liszttel.
    Öntsük bele a zöldbabos masszát és előmelegített sütőben süssük 30-40 percet. 
    A sütési idő sütőtől függ.
    Sült húsok mellé ajánlom kínálni, de önmagában egy salátával fogyasztva is finom.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!