ZÖLDBABFELFÚJT
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
Kb. 40-50 dkg zöldbab 5 dkg ráma 1 fej vöröshagyma 3 tojás 3 ek. liszt só bors petrezselyemzöld
Elkészítés: Ez a különleges köret szintén hamar elkészíthető. Túl sok hozzávaló sem kell hozzá. Önmagában is fogyasztható ételkülönlegesség, de mi itthon húsos főfogás köreteként fogyasztottuk.
A zöldbabnak a két szár végét vágjuk le, ha friss babból készítjük és aprítsuk fel a nekünk tetsző méretűre, de nagy darabok ne legyenek. De természetesen fagyasztott vagy üveges babból is elkészíthető.
Azokban az esetekben nincs más teendő velük, minthogy leöblítjük hideg vízzel, mielőtt belekerülne a lábasba.
A hagymát ezután tisztítsuk meg a héjától és kockázzuk fel.
A rámát olvasszuk fel egy lábasban, adjuk hozzá a hagymát, fonnyasszuk üvegesre és adjuk hozzá a babot.
Ízesítsük sóval, öntsünk alá kevés vizet, kb. 1 dl-t és lefedve pároljuk készre a zöldséget.
Ha megpárolódott, hűtsük ki langyos állapotig, majd válasszuk ketté a tojásokat.
A tojássárgáját keverjük bele a párolt babba.
Majd a tojásfehérjét verjük fel kemény habbá
Borsozzuk és sózzuk meg ízlés szerint a tojással elkevert babot, majd a petrezselyemzöldet aprítsuk fel és adjuk azt is hozzá.
Végül forgassuk bele a felvert tojásfehérje habot. Egy közepes, de ne a normál méretű tepsit, hanem valamivel kisebbet vajazzunk ki / ráma is jó / és hintsük meg liszttel.
Öntsük bele a zöldbabos masszát és előmelegített sütőben süssük 30-40 percet.
A sütési idő sütőtől függ.
Sült húsok mellé ajánlom kínálni, de önmagában egy salátával fogyasztva is finom.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sült húsok mellé ajánlom kínálni, de önmagában egy salátával fogyasztva is finom.
Jó étvágyat kívánok hozzá!