TÁRKONYOS-TEJSZÍNES CSIRKECOMBOK
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 6-8 csirkecomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek zsír
  • őrölt pirospaprika
  • só, bors, tárkony
  • éteéízesítő
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 lapos ek. liszt
  • petrezselyemzöld
  • Elkészítés:  A zsíron vagy olajon - aki azt jobban szereti - fonnyasszuk üvegesre a hagymát, amit előzőleg kockázzunk fel. Majd ha kissé megpirítottuk a hagymát adjuk hozzá a pirospaprikát, öntsünk alá rögtön egy kicsi vizet, hogy a paprika ne keseredjen meg, majd tegyünk bele sót, borsot, ételízesítőt ízlés szerint, a tárkonyt - 1 kk. - s  keverjük el a fűszeres alapot és rakjuk bele a combokat. A petrezselyemzöldet aprítsuk fel és azt is adjuk a pörkölt alaphoz. Öntsük fel annyi vízzel, hogy a húst ellepje. Fedjük le és főzzük puhára. Miután megpuhultak a csirke combocskák, a tejszínt  keverjük csomómentesre a liszttel és habarjuk be vele a pörköltet. Jól forraljuk ki.

    A tejszínes csirkecomb nokedlivel tálalva a legfinomabb.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!