TEJFÖLÖS CSIRKEPÖRKÖLT
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 1 konyhakész csirke feldarabolva vagy csirkecombok
  • 1 fej hagyma
  • 1 ek.zsír
  • 2 kk. őrölt pirospaprika
  • 1 kk. ételízesítő
  • 1 ek. liszt
  • 2 dl tejföl

  • Elkészítés: A csirkepörkölthöz használhatunk egy egész csirkét is feldarabolva vagy csirkecombokat, de készíthetjük úgy is a pörköltet, hogy az egész csirkének az aprólékait - lába, szárnya, háta, zúzája szívvel, mája, nyaka - csirkehúslevesbe kerül és a combok a mellehúsával együtt pedig a pöribe. Én általában így szoktam készíteni.

    Első lépésként a zsíron vagy olajon - aki azt jobban szereti - fonnyasszuk üvegesre a hagymát, amit előzőleg felkockáztunk. Majd ha kissé megpirítottuk a hagymát adjuk hozzá a pirospaprikát, öntsünk alá rögtön egy kicsi vizet, hogy a paprika ne keseredjen meg, majd tegyünk bele sót, borsot, ételízesítőt, s  keverjük el a fűszeres alapot és rakjuk bele a husikat. Öntsük fel annyi vízzel, hogy a húst ellepje. Fedjük le és főzzük puhára. Miután megpuhultak a csirke húsok a tejfölt keverjük csomómentesre a liszttel és habarjuk be vele a pörköltet. Jól forraljuk ki.
    / én a tejfölt úgy szoktam kikeverni a liszttel, hogy amikor már elkevertem csomómentesre a lisztet, adok hozzá egy kis vizet, kb. 1/2-1 dl-t és azzal együtt keverem ki, ezáltal sokkal selymesebb lesz a habarék. /

    A csirkepörkölt  nokedlivel tálalva a legfinomabb.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!