BURGONYA GOLYÓK
EGYSZERŰ | KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 6-8 db nagyobb burgonya
  • bors
  • liszt
  • 2 tojás
  • zsemlemorzsa
  • zsiradék a sütéshez
  • Elkészítés: A burgonyát meghámozzuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük és összetörjük. Ízesítjük sóval, borssal, hozzáadjuk a tojást és végül annyi lisztet keverünk hozzá, hogy közepesen lágy masszát kapjunk, azaz formázható legyen. Vizes kézzel golyókat formálunk, amit hagyhatunk golyó alakban is, de el is lapíthatjuk egy kicsit, mint jelen esetben én tettem, s zsemlemorzsába forgatva, bő, forró zsiradékban arany barnára kisütjük. A golyókat úgyis ki lehet sütni, ha nem forgatjuk meg zsemlemorzsában. Húsok, sült májas ételek  mellé kitűnő köret.
    / A képen a velencei máj köreteként látható. /

    Jó étvágyat kívánok hozzá!