VELENCEI SERTÉSMÁJ
EGYSZERŰ | KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 40-50 dkg sertésmáj
  • bors
  • liszt
  • kevés tej kb. 1 dl
  • 3 tojás
  • zsemlemorzsa
  • 10 dkg reszelt sajt
  • zsiradék a sütéshez
  • Kontaktlencsék 30-50%-kal olcsóbban mint a boltokban! AJÁNDÉK, 990 Ft értékű kontaktlencse-ápolófolyadék! Nézze meg most »
    Elkészítés: A sertésmájat rézsútosan felszeleteljük. Magunk elé készítünk 4 db tányért vagy valamilyen tálat és az elsőbe beleszórjuk a lisztet, amiben elkevertünk egy kevés - 1 mk. - őrölt fekete borsot. A másodikba felütjük a tojásokat, és villával kissé felverjük, majd belekeverjük a tejet. A harmadikba tesszük a reszelt sajtot és a negyedikbe pedig a zsemlemorzsát. A májszeleteket először beleforgatjuk a borsos lisztbe, ezután a tejes tojásba, majd a reszelt sajtba, ismét a tojásba és végül a zsemlemorzsába. Bő, forró zsiradékban kisütjük. Érdemes a májat takarék lángon sütni, így a rajta lévő sajt nem fog megégni. Amikor kisütöttük a májszeleteket, akkor sózzuk csak meg, ugyanis ha sütés előtt sóznánk be a májat, abban az esetben megkeményedne a máj. Ha marad a tojásból, én azt sem szoktam kidobni, hanem pici sót adok hozzá, majd hozzá kell adni annyit a zsemlemorzsából, hogy közepesen lágy masszát kapjunk. Aztán gombócokat formálunk belőle, kissé ellapítjuk, beleforgatjuk a megmaradt zsemlemorzsába és azt is kisütjük, mint a fasírozottat. Nagyon ízletes  kis hamis fasírt lesz belőle. Ezt a főételt én a megmaradt tojásból készített fasírttal, sült burgonyagombóccal és sült hagymakarikákkal szervíroztam. Mindkét utóbbi  receptet megtalálhatod a receptjeim között.
     A velencei máj mellé nagyon illik valamilyen savanyúság is.

    A sertésmájnak  a sajttal való panírozással egy nagyon kellemes ízt tudunk kölcsönözni.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!