BURGONYÁS RÉTES
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 1 cs 6 db-os réteslap
  • 1 kg burgonya
  • 1 fej hagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás
  • oregánó fűszer
  • petrezselyemzöld
  • 5 dkg ráma
  • kevés olaj
  • The Body Shop - 5. szülinapi fesztivál
    Elkészítés:
    A burgonyát pucoljuk meg, mossuk meg és vágjuk kisebb kockákra. Sós vízben főzzük puhára.
    A hagymát és a fokhagymát szintén tisztítsuk meg a héjától és mindkettőt  aprítsuk fel. A rámát olvasszuk fel egy serpenyőben és a hagymát is és a fokhagymát is fonnyasszuk meg rajta. Adjuk hozzá a petrezselyemzöldet, az oregánó fűszert ízlés szerinti mennyiségben, majd vegyük le a tűzről.  A megfőtt krumplit szűrjük le a levétől és a felét krumplinyomóval törjük össze. Az összetört burgonyát keverjük a fűszerezett hagymához és üssünk bele 1 egész tojást.
    Sóval ízesítsük meg, s keverjük ki.  Végül adjuk hozzá a kockákban hagyott főtt krumplit is. Óvatosan keverjük át, úgy hogy ne törjön össze az egészben hagyott burgonya. Egy réteslapot terítsünk le konyharuhára vagy sütőpapírra, ( én erre szoktam ) olajjal kenjük meg, terítsünk rá egy másik réteslapot. Egy csíkban halmozzunk rá a töltelékből ( a tölteléket osszuk 3 felé ) és tekerjük fel a réteslapot.

    Még kétszer járjunk el ugyanígy, így lesz 3 rúd krumplis rétesünk. Egy zsiradékkal kikent tepsibe fektessük bele a rétes rudakat.
    A másik tojást villával verjük fel, kenjük meg vele a rétesek tetejét és előmelegített sütőben süssük készre kb. 25-30 perc alatt.
    Bármilyen sült hús mellé vagy a hortobágyi húsos palacsintához kiváló köretként kínálható.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!