GOMBAMÁRTÁS
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 1 üveg vagy konzerv gomba ( lehet friss gomba is )
  • 1 fej hagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • 1 ek. zsír
  • bors
  • ételízesítő
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 lapos ek. liszt

  • Elkészítés: A zsírt olvasszuk fel egy lábasban, s a hagymát kockázzuk fel apróra és adjuk a zsiradékhoz. Fonnyasszuk meg a hagymát, majd a paradicsomot és a paprikát is kockázzuk fel és adjuk a hagymához. Pirítsuk egy kicsit, hintsük meg kevés piros paprikával, s öntsük fel egy kicsi vízzel, de csak annyival, hogy a paprika ne égjen meg, mert akkor keserű lesz. Ezt követően a levétől leszűrt gombát adjuk hozzá. Sózzuk borsozzuk, ételízesítőzzük ízlés szerint és most már öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Főzzük puhára a gombát, ha kell, pótolhatjuk  a  vizet.
    Miután megfőtt a gomba, a lisztet keverjük csomómentesre a főzőtejszínnel és sűrítsük be vele a gombát. Ha sűrűnek találnánk, adjunk hozzá még egy kevés vizet. Jól forraljuk ki és már tálalhatjuk is.
    Természetesen lehet készíteni friss gombával is, abban az esetben a
    gomba héját távolítsuk el és szeleteljük fel a gombát. ( én mindég
    leforrázom a gombát, ehhez felteszek vizet egy kis lábasban és amikor
    forr a víz, beledobom a megtisztított és felszeletelt gombát és 5-10
    percig forralom. Ezután leszűröm és már használom is a főzéshez. )

    Jó étvágyat kívánok hozzá!