BROKKOLI FŐZELÉK VIRSLIVEL
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
  • 40-50 dkg brokkoli
  • só, ételízesítő
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ecet
  • 5-6 dl tej
  • 6 db virsli
  • rántáshoz: 1 ek. zsír
  • 2-3 lapos ek. liszt
  • 2 kk. őrölt piros paprika

  • Elkészítés: A brokkolit rózsáira szedjük és sós, ételízesítős vízben puhára főzzük. Közben hozzáadjuk a fokhagymát is, amit aprítsunk fel. Ha puha a brokkoli, készítsünk rántást. Ehhez a  zsírt felolvasztjuk és a lisztet megpirítjuk benne. Hozzáadjuk a paprikát és felöntjük egy kevés hideg tejjel. Kézi habverővel simára keverjük és a brokkolit berántjuk vele. Annyi tejet adunk még hozzá, amennyi szükséges a kellő sűrűség eléréséhez. Jól kiforraljuk és ízlés szerinti mennyiségű ecettel ízesítjük. ( 1-2 kanál, de kóstoljuk meg a főzeléket. )  A virslit forrásban lévő vízben megfőzzük, de előtte az egyik oldalát vagdossuk be kocka mintára, így nagyon mutatós lesz.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!