NARANCSBÓL KÉSZÍTETT KOSÁRKA - DEKORÁCIÓ
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 1 narancs
  • fogpiszkáló
  • a kosárba gyümölcs

  • Elkészítés: Ez a kosárka, ami narancsból készül, nem sütemény, hanem dekoráció. ( De mivel nincs ilyen kategória, ezért került a süteményes részhez.)
    Azért szeretném feltenni a kosárka elkészítését az oldalra, mert szerintem ötletes, s mutatós is egyben.
    Most csak narancsokkal raktam körbe a tányért és a kosárkába epret tettem, de például egy narancsos vagy epres süti mellé klasszul mutat a kínálótál közepén.

    Vegyünk egy narancsot, az alját vágjuk le, ez lesz a kosár talapzata. A narancs talapzatára, amit levágtunk, körbe szurkáljunk be pár fogpiszkálót. A narancsot hámozzuk meg oly módon, hogy egyben legyen a héja, azaz körbe-körbe vágjuk a narancshéjat egy késsel. A végén, ha túl szélesre sikeredett a narancshéj, hosszúságában vágjuk ketté. Esetleg, ha elszakadna hámozás közben a héj, tehát nem marad egy darabban, az nem baj, a fűzés során ez nem okoz gondot.
    A fogpiszkáló mentén fűzzük körbe-körbe a narancshéjat, s természetesen minden következő sor ellentétesen kerüljön a fogpiszkáló mellett, vagyis fonjunk a narancshéjból kosarat.
    Tehetünk bele bármilyen gyümölcsöt, de az aktuális felszolgált desszert vagy sütiben lévő gyümölcsökből ha egészben hagyva a kosárkába helyezünk párat, nagyon mutatós dekorációt készíthetünk.

    Kellemes időtöltést kívánok hozzá!