TANYASI KOLBÁSZOS-BURGONYÁS SÜLT TÉSZTA
KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 5 dkg ráma
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej hagyma
  • 1 tk. őtölt piros paprika
  • bors
  • ételízesítő
  • kevés étolaj
  • 40 dkg burgonya
  • 25 dkg fodros nagykocka tészta
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • Elkészítés: A tésztát forró, lobogó sós vízben kevés olajjal együtt kifőzzük. Leszűrjük és félre tesszük.
    A hagymát és a szalonnát is vágjuk fel kockára. A rámát olvasszuk fel és fonnyasszuk meg rajta a hagymát és a szalonnát. Adjuk hozzá a piros paprikát, kevés vízzel öntsük fel. Tegyünk bele sót, borsot, ételízesítőt. A burgonyát pucoljuk meg, mossuk meg s  vágjuk kockákra, majd adjuk a hagymás alaphoz. Főzzük készre, de a főzés felénél adjuk hozzá a kolbászt, amit előzőleg karikázzunk fel. Miután megfőtt a kolbászos-burgonyás pörkölt, keverjük össze a félretett tésztával. Egy akkora serpenyőbe, amekkorába ez a mennyiség belefér, tegyünk egy kevés olajat és öntsük bele a tésztás keveréket. Pirítsuk egy pár percig és tálra kiborítva tálaljuk. ( Sajnos egyben már nem tudtam lefényképezni, mert már gyorsan tányérokra került az ebéd. )
    Bármilyen savanyúsággal tálalható.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!