Elkészítés: A csirkemellet felcsíkozzuk vagy felkockázzuk, kinek melyik a szimpatikusabb. Egy serpenyőben kevés zsiradékon fedő alatt megpároljuk. Közben sózzuk, borsozzuk, ételízesítőzzük és egy kevés vizet öntünk alá. Ezalatt elkészítjük a rizst is. Kevés zsiradékot hevítünk egy lábasban. A rizst megmossuk és alaposan leszűrjük., olyannyira, hogy semmi víz ne maradjon alatta. A leszűrt rizst a zsiradékhoz adjuk és pár percig többször megkeverve üvegesre hevítjük. Felöntjük a rizsnek megfelelően kétszeres mennyiségű vízzel, azaz 4 csésze vízzel. ( Ugyanazt a csészét használjuk a víz kimérésénél is, mint a rizs mérésekor. ) Sózzuk és meghintjük kevés ételízesítővel. Felforraljuk és amikor már főtt pár percig, takarékra vesszük a lángot, ha van lángelosztónk, azt is használjuk a takarék láng mellett. S így ilyen kevés tűz használata mellett pároljuk meg a rizst. Ha ilyen lassan és lángelosztóval párolódik, nem lesz mancsos a rizs. Ha a csirkemell is megpárolódott, adjuk hozzá az ananászt, forraljunk rajta egyet-kettőt és már készen is van. Végül a megfőtt rizst keverjük össze az ananászos csirkemellel és már tálalható is.