KEKSZES KRÉMES
EGYSZERŰ | KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 50-70 db. kocka alakú háztartási keksz ( a forma méretétől függ )
  • 1 l tej
  • 3 cs. vaníliás pudingpor
  • 1 kocka ráma
  • 12 ek. cukor
  • 1/2 l habtejszín
  • 4 cs. vaníliás cukor
  • tetejére: csokireszelék
  • Elkészítés: Ennek a süteménynek az elkészítése nagyon egyszerű. Nem kell sütni a tésztáját, hiszen az alapja a keksz. Csupán a pudingot kell felfőzni hozzá és a tejszínhabot fel kell verni habbá. Első lépésként a 3 cs. pudingport, a cukrot és a  liter tejet főzzük fel sűrűre, majd hűtsük ki. Amikor kihűlt, beledolgozzuk a rámát és 2 vaníliás cukrot. Egy tepsit - ha van esetleg kapcsos tepsi formánk, olyan mint a kerek tortaforma, csak ez szögletes, az még jobb - rakjunk ki egy sorban keksszel. 
    Erre simítsuk rá a krémet, majd a krém tetejét is rakjuk ki újabb sor keksszel. 
    A habtejszínt verjük fel kemény habbá a 2 cs. vaníliás cukorral és simítsuk a keksz tetejére. 
    A tejszínhabra pedig reszeljünk csokoládét. 
    Ha hulala habtejszínt használunk, akkor nem szükséges habfixáló, de más eddig nem használt tejszínhez érdemes adni 1 cs. habfixálót, hogy igazán kemény habot kapjunk. Másnapig hűtőszekrényben hagyjuk állni a süteményt, addigra a keksz is megpuhul. 
    Másnap pedig felkockázva szervírozzuk.
    Nagyon fincsi édesség, bátran ajánlom mindenkinek!

    Jó étvágyat kívánok hozzá!
    erzsike
    2022-02-22
    Még el szeretném mondani, hogy nagy öröm számomra, hogy szívesen készíted az általam bemutatott ételeket és édességeket! Továbbra is szeretettel várlak az oldalon! Szia. Erzsike
    erzsike
    2022-02-22
    Szia Andrea!Ez az egyszerű krémes nálunk is mindenki számára bevált sütemény, én is többször elkészítem. Örülök, hogy ízlett nálatok is! Üdvözlettel: Erzsike
    Lupercalia
    2022-02-22
    Kedves Erzsike! Megcsináltam a kekszes krémest, egyszer sima tejszínből (a hab részhez), másodszor a Meggle cukrászhabból. Mindkettő nagyon finomra sikerült, és mondhatom, hogy nagy sikert arattam vele. Hálásan köszönöm a receptjeidet és az ötleteidet, sokszor ezek alapján merek kísérletezni. Továbbra is maradok lelkes olvasója az oldaladnak, szeretettel: Andrea.