KEKSZES KRÉMES
EGYSZERŰ | KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
50-70 db. kocka alakú háztartási keksz ( a forma méretétől függ ) 1 l tej 3 cs. vaníliás pudingpor 1 kocka ráma 12 ek. cukor 1/2 l habtejszín 4 cs. vaníliás cukor tetejére: csokireszelék
Elkészítés: Ennek a süteménynek az elkészítése nagyon egyszerű. Nem kell sütni a tésztáját, hiszen az alapja a keksz. Csupán a pudingot kell felfőzni hozzá és a tejszínhabot fel kell verni habbá. Első lépésként a 3 cs. pudingport, a cukrot és a liter tejet főzzük fel sűrűre, majd hűtsük ki. Amikor kihűlt, beledolgozzuk a rámát és 2 vaníliás cukrot. Egy tepsit - ha van esetleg kapcsos tepsi formánk, olyan mint a kerek tortaforma, csak ez szögletes, az még jobb - rakjunk ki egy sorban keksszel.
Erre simítsuk rá a krémet, majd a krém tetejét is rakjuk ki újabb sor keksszel.
A habtejszínt verjük fel kemény habbá a 2 cs. vaníliás cukorral és simítsuk a keksz tetejére.
A tejszínhabra pedig reszeljünk csokoládét.
Ha hulala habtejszínt használunk, akkor nem szükséges habfixáló, de más eddig nem használt tejszínhez érdemes adni 1 cs. habfixálót, hogy igazán kemény habot kapjunk. Másnapig hűtőszekrényben hagyjuk állni a süteményt, addigra a keksz is megpuhul.
Másnap pedig felkockázva szervírozzuk.
Nagyon fincsi édesség, bátran ajánlom mindenkinek!
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Nagyon fincsi édesség, bátran ajánlom mindenkinek!
Jó étvágyat kívánok hozzá!
erzsike
2022-02-22
Még el szeretném mondani, hogy nagy öröm számomra, hogy szívesen készíted az általam bemutatott ételeket és édességeket! Továbbra is szeretettel várlak az oldalon! Szia. Erzsike
erzsike
2022-02-22
Szia Andrea!Ez az egyszerű krémes nálunk is mindenki számára bevált sütemény, én is többször elkészítem. Örülök, hogy ízlett nálatok is! Üdvözlettel: Erzsike
Lupercalia
2022-02-22
Kedves Erzsike! Megcsináltam a kekszes krémest, egyszer sima tejszínből (a hab részhez), másodszor a Meggle cukrászhabból. Mindkettő nagyon finomra sikerült, és mondhatom, hogy nagy sikert arattam vele. Hálásan köszönöm a receptjeidet és az ötleteidet, sokszor ezek alapján merek kísérletezni. Továbbra is maradok lelkes olvasója az oldaladnak, szeretettel: Andrea.