TEJFÖLÖS BURGONYAPÜRÉ
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 1 kg burgonya
  • 1-2 dl tejföl
  • kevés petrezselyemzöld
  • Elkészítés: A burgonyapürét többféleképpen el lehet készíteni. A tejföllel készült az egyik variáció. A tejföltől is ugyanolyan lágy és krémes pürét kapunk, mint ha tejjel és rámával készítenénk. A krémes állag a tejföl mennyiségétől függ.

    A burgonyát meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük és krumplinyomóval összetörjük. Adjuk hozzá a tejfölt, s keverjük krémesre. A tejföl mennyiségét láthatjuk majd a keverés során. Tálaláskor szórjuk meg vágott petrezselyemmel.
    Bármilyen húsétel kitűnő körete.

    Tipp: Fagyikanállal adagolva guszta kis gömböket tehetünk a tányérra.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!