TEJLEVES
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
  • 1 l tej
  • 3 ek. cukor
  • Gyúrt reszelt tészta: 10-15 dkg liszt
  • csipet só
  • 1 tojás

  • Elkészítés: Ezt a levest mi általában nem is levesként, azaz a főétel előtt szoktuk fogyasztani, hanem csak egyszerű nasiként, mert ez a leves édes. S mi éppen azt szeretjük benne, hogy gondolunk egyet délután, gyorsan elkészítem és már ehetjük is.

    Első lépésként forraljuk fel a tejet. ( Mielőtt beletennék a lábasba, a lábast öblítsük át hideg vízzel, s ekkor nem fog oda kozmálni a tej. ) Amíg forr a tej, gyúrjunk össze egy kevés tésztát. A megadott hozzávalókat gyúrjuk össze és tányérba reszeljük le. Természetesen nem muszáj gyúrni, lehet készen vásárolt házi tarhonya tésztát is használni, de szerintem az akkor frissen készítettnél nincs jobb. Amikor felforrt a tej, beleadjuk a reszelt tésztát, s addig főzzük tovább, míg a tészta meg nem fől. Ez pár perc. Ha elkészült, ízesítjük a cukorral és tálalhatjuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!