TEJFÖLÖS HAL RIZZSEL
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
  • 1 cs. fagyasztott tonhal
  • 1 fej hagyma
  • 1 ek. zsír
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek. liszt
  • bors
  • halakhoz való fűszerkeverék vagy ízvarázs ételízesítő

  • Elkészítés: A halat a felhasználás előtt kiolvasztjuk, majd felcsíkozzuk és kicsit besózzuk. A hagymát felkockázzuk és a zsíron üvegesre hevítjük. Hozzáadjuk a halat, borsozzuk és meghintjük vagy halakhoz való fűszerkeverékkel vagy az ételízesítőnek azzal a fajtájával, ami a halakhoz is kitűnő. De mindezek hiányában a sima ételízesítő is kellemes ízt ad.
    Felöntjük kevés vízzel és megpároljuk. A tejfölt kikeverjük a liszttel és besűrítjük a halas ételünket. Jól kiforraljuk és párolt rizzsel tálaljuk. A rizs elkészítését megtalálhatod a receptek között.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!