TEJSZÍNES-MUSTÁROS SERTÉSMÁJ
EGYSZERŰ | KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 50 dkg sertésmáj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kanál zsír
  • 1-2 babérlevél
  • őrölt fekete bors
  • majoránna
  • 2 dl főzőtejszín, ennek hiányában 2 dl tejföl
  • 2 ek. liszt
  • 1 ek. mustár
  • The Body Shop - 5. szülinapi fesztivál
    Elkészítés: A sertésmájnak ez az elkészítési módja nagyon egyszerű és a végeredmény önmagáért beszél.
    A májat mossuk meg és vágjuk ne túl nagy csíkokra. A hagymát tisztítsuk meg a héjától és vágjuk félfőre. A zsiradékot hevítsük fel egy lábasban és a hagymát pirítsuk meg rajta üvegesre. Majd adjuk hozzá a májat. Ízlés szerint fűszerezzük borssal és majoránnával. Én 1/2 kk. borsot és 2 kk. majoránnát adok hozzá. Sózni majdcsak a végén sózzunk, különben megkeményedik a főzés során a máj.
    Adjuk hozzá a babérlevelet, ha kicsi, 2-t, ha nagyobb, 1 is elég. Öntsük fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje és főzzük puhára. Amikor megpuhult a máj, a főzőtejszínt vagy ha az nincs, a tejfölt keverjük el a 2  kanál liszttel és a mustárral. ( Tegyünk hozzá a kikeverés során egy kevéske vizet, attól selymesebb lesz a tejszín, illetve a tejföl. )  Majd habarjuk be és jól forraljuk ki a májat. Ha elkészült, akkor sózzuk meg. Nagyon finom, kicsit pikáns ízű a mustártól.
    Kenyértöltelékkel és hagymasalátával tálaljuk.
    Mindkét recept megtalálható a receptek között.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!