TIRAMISU
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 20-25 dkg babapiskóta
  • 25 dkg natúr sajtkrém
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 -5 ek. cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 3 tojás
  • 2 dl főzött fekete kávé, rumaroma
  • 3 ek. kakaópor
  • Elkészítés: Először főzzük le a kávét és hűtsük ki. A tojások sárgáját keverjük ki a kétféle cukorral, a sajtkrémmel, a reszelt citromhéjjal. 
    A tojásfehérjét verjük fel kemény habbá és forgassuk bele a tojásos keverékbe. 
    A kávéba öntsünk ízlés szerinti mennyiségű rumaromát. ( Érdemes megkóstolni. ) A babapiskóták felét egyesével mártsuk meg a rumos kávéba és egy sorban rakjuk le a mellénk készített tálba. 
    Az elkészült sajtkrém felét simítsuk rá a babapiskótákra, majd rakjuk rá a másik rész babapiskótát, amiket szintén belemártogattunk a kávéba. 
    A másik rész krémmel borítsuk be a babapiskótákat. 
    A tetejére szitáljuk rá egy szűrővel a kakaóport és végül a desszertet tegyük pár órára hűtőbe.
    A tiramisu desszertnek egyébként nagyon sok elkészítési módja ismert, de remélem sikerült az én receptemmel is finom édességet varázsolni az asztalra.
    Ezt a tiramisu receptet készítettem már natúr vajkrémmel is, mivel  sajtkrém helyett csak vajkrémet kaptam, s azzal is ugyanolyan finom volt a desszert. Így szerintem, bárhogyan is készítjük, mindenhogyan ízletes édességet tudunk pillanatok alatt készíteni.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!