BROKKOLIKRÉM LEVES
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 50 dkg brokkoli
  • 4-5 db burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ételízesítő
  • őrölt bors
  • 2 dl tejföl, 1 ek. liszt
  • pirított kenyérkocka

  • Elkészítés: A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk és feltesszük főni kb. egy 3 literes főzőedénybe. Hozzáadjuk a burgonyát, amit megpucoltunk és kockákra vágtunk. A hagymát és fokhagymát megtisztítjuk a héjától és felaprítva szintén a leveshez adjuk. Sózzuk, borsozzuk. Ha egyet forrt, ízlés szerint beleadunk ételízesítőt, majd puhára főzzük a levesben lévőket. Ezután levesszük a tűzről és botmixerrel összeturmixoljuk, majd visszahelyezzük a tűzhelyre. A tejfölt simára keverjük a liszttel és besűrítjük vele a levesünket és jól kiforraljuk. Pirított kenyérkockákkal tálaljuk. Ehhez pár szelet kenyeret a kenyér pirítóban megpirítok, s felkockázom.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!