BROKKOLIKRÉM LEVES
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 50 dkg brokkoli
  • 4-5 db burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ételízesítő
  • őrölt bors
  • 2 dl tejföl, 1 ek. liszt
  • pirított kenyérkocka
  • Kontaktlencsék 30-50%-kal olcsóbban mint a boltokban! AJÁNDÉK, 990 Ft értékű kontaktlencse-ápolófolyadék! Nézze meg most »
    Elkészítés: A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk és feltesszük főlni vízzel kb. egy 3 literes főzőedénybe. Hozzáadjuk a burgonyát, amit megpucoltunk és kockákra vágtunk. ( Ha esetleg valaki nem szeretne burgonyát is tenni a brokkolihoz, nem probléma, ki is maradhat, de azzal tartalmasabb lesz a levesünk. De már én magam is készítettem anélkül. ) A hagymát és fokhagymát megtisztítjuk a héjától és felaprítva szintén a leveshez adjuk. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ha egyet forrt, ízlés szerint beleadunk ételízesítőt, majd puhára főzzük a levesben lévőket. Ezután levesszük a tűzről és botmixerrel összeturmixoljuk, majd visszahelyezzük a tűzhelyre. A tejfölt ( esetleg 2 dl főzőtejszínt is használhatunk ) simára keverjük a liszttel és besűrítjük vele a levesünket és jól kiforraljuk. Pirított kenyérkockákkal vagy pirított kiflikarikákkal, esetleg levesgyönggyel tálaljuk. ( A kenyérkockákat úgy is elkészíthetjük, hogy kenyérpirítóban megpirítjuk a kenyeret és azt kockákra vágjuk vagy tepsiben , sütőben pirítjuk meg. A kiflikarikákat szintén a sütőben készítsük. ) 

    Jó étvágyat kívánok hozzá!