KELT KIFLIK
KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 1 tk. cukor
  • 1 tk. só
  • 1 tojássárgája
  • 12,5 dkg ráma
  • 1 dl étolaj
  • 1egész tojás a kiflik lekenéséhez
  • a tetejére reszelt trapista sajt
  • Elkészítés: Az élesztőt felfuttatjuk a meglangyosított tejben, amibe belekevertük a cukrot is. A liszthez hozzáadjuk a  tojássárgáját, a sót  az étolajat s a felfutott élesztőt.  Jól összegyúrjuk és 30 percig kelesztjük. Ezt követően 4 cipóra osztjuk és egyenként kinyújtjuk kerek formára. 8-12 cikkre vágjuk és kívülről befelé haladva feltekerjük a kifliket. Egy gáztepsit vékonyan kikenünk a rámával, belerakjuk a kifliket és a megmaradt rámát pedig ide-oda a kiflik közé rakjuk. A kiflik tetejét lekenjük felvert tojással, egy csipet sóval meghintjük és megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben rózsaszínűre sütjük.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!