TEPSIS KRUMPLI FŰSZERES CSIRKECOMBBAL
EGYSZERŰ | KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 1-1,5 kg burgonya
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • őrölt pirospaprika
  • zsír a tepsi kikenéséhez
  • 6-8 felső csirkecomb
  • csirke fűszerkeverék
  • ALL IN -30% MINDENREElkészítés: A burgonyát hámozzuk meg és vágjuk négy felé. Egy tepsit kenjünk ki zsírral és tegyük bele a krumplit. Közbe-közbe sózzuk meg. A fokhagymát tisztítsuk meg a héjától, daraboljuk fel és dobjuk a krumpli közé, majd a krumpli tetejét hintsük meg kevés piros paprikával. A csirkecombokat csontozzuk ki, sózzuk meg és mindkét oldalát fűszerezzük meg a csirke fűszerkeverékkel. A combokat helyezzük a burgonya tetejére, öntsünk a tepsibe 1/2- 1 dl vizet, s alufóliával takarjuk le a tepsit. Előmelegített sütőben süssük 50-55 percet, majd távolítsuk el az alufóliát és süssük még annyi ideig, amíg a hús kicsit megpirul.
    Bármilyen salátával vagy savanyúsággal tálaljuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!