TEPSIS KRUMPLI PARASZTSONKÁVAL
EGYSZERŰ | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 1-1,5 kg burgonya
  • 6-8 szelet házi füstölt sonka ( üzletben parasztsonkaként kapható )
  • 4-5 gerzd fokhagyma
  • őrölt pirospaprika
  • kevés zsír
  • ALL IN -30% MINDENREElkészítés: A burgonya héját pucoljuk le, s a krumplit vágjuk hosszában négy felé. A sonkát szeleteljük fel, de ne túl vékonyan. Egy tepsit kenjünk ki zsírral - az olajtól jobb a zsír, mert házi sonkát használunk - és terítsük el a tepsiben a krumplit. Amikor a tepsibe rakjuk, közbe- közbe sózzuk meg, de bánjunk a sóval óvatosan, mert a sonka is sós. ( Ha igazi házi sonkánk van, érdemes kicsit leáztatni róla a sót. ) A tetejére szórjunk kevés őrölt pirospaprikát és a fokhagymát megpucolva és felaprítva dobjuk a krumpli közé. A sonkaszeleteket rakjuk a burgonya tetejére és előmelegített sütőben süssük készre, kb. 1 óra alatt. Közben ellenőrizzük, mire puha lesz a krumpli, addigra a sonka is finom ropogósra sül.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!