MÉZES CSIRKEMELL
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
  • 1 db csirkemellfilé
  • kevés zsiradék
  • bors
  • ételízesítő
  • 2 ek. méz, kevés víz

  • Elkészítés: Ez a csirkés étel egy nagyon egyszerű és gyors ebéd vagy vacsora, s mindazoknak ajánlom, akik nem idegenkednek attól, hogy a hús kicsit édeskés.

    A csirkemellfilét vágjuk hosszúkás csíkokra vagy kockákra, kinek melyik szimpatikusabb. Egy serpenyőben kevés zsiradékon - én 1 ek. zsírt használtam - fehéredésig süssük a húst, amit többször keverjünk meg. Amikor már kifehéredett a csirkemell, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk meg, s szórjuk meg kevés ételízesítővel. Öntsünk alá kevés vizet, kb. 1,5 dl-t és pároljuk készre a húst. Amikor már megpuhult a csirke, adjuk hozzá a 2 ek. mézet és gyakori kevergetés mellett pirítsuk le. Ez mindössze néhány percet jelent.

    A mézes csirkemellet kínálhatjuk rizzsel is, bármilyen burgonya körettel is vagy/ és salátával.



    Jó étvágyat kívánok hozzá!