BROKKOLIFELFÚJT
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 50 dkg brokkoli
  • 10 dkg reszelt trapista sajt
  • 8 tojás
  • 5 db virsli
  • bors
  • 5 dkg ráma
  • 5 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • kevés ráma a tepsi kikenéséhez
  • zsemlemorzsa a tepsi szórásához

  • Elkészítés: Elöljáróban elszeretném mondani, hogy a mi családunk nagyon szereti a brokkolit, s ezért a brokkoliból készült ételek gyakran sorakoznak az asztalon. Ez a brokkolifelfújt is egy kellemes, könnyű étel. Önmagában is fogyasztható, de én hús mellé a körethez / pl. burgonya, rizs / plussz köretnek is szoktam tálalni.
    Első lépésként a brokkolit szedjük rózsáira és sós vízben főzzük meg, majd szűrjük le a levétől. A rámát olvasszuk fel egy lábasban, adjuk hozzá a lisztet és folytonos kevergetés mellett kicsit "pirítsuk meg". Akkor jó a liszt, ha kifehéredik. Majd öntsük hozzá a tejet, s állandó keverés mellett sűrítsük be a besamellt. Közben ízlés szerint sózzuk - kb. 1 kk. - s borsozzuk. Ezt követően vegyük le a tűzről és a 8 tojássárgáját keverjük hozzá. A virslit karikázzuk fel és keverjük bele a tojássárgás besamellbe. A tojásfehérjét verjük fel kemény habbá és keverjük el a virslis keverékhez. Egy tepsit vagy jénait kenjünk ki rámával, hintsük meg zsemlemorzsával és simítsuk bele a masszát. A tetejére szórjuk rá a brokkoli rózsákat és gazdagon szórjuk meg a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben süssük aranybarna színűre, kb. 20 perc alatt.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!