KRÉMES I.
KIADÓS | ÜNNEPI | HÚSVÉT
HOZZÁVALÓK
  • Tészta: 10 dkg porcukor
  • 1 tojás+1 tojássárgája
  • 5 dkg ráma
  • 1 ek. méz
  • 1 mk. szódabikarbóna
  • 1 ek. rum
  • 30 dkg liszt
  • Krém: 1 l tej
  • 3 cs. vaníliapuding
  • 3 db tojássárgája
  • 1 cs. vaníliáscukor
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg ráma
  • Tejszinkrém: 1/2 l tejszín(Hulala)
  • 1 cs vaniliáscukor
  • 2 cs. habfixáló
  • Teteje: 10 dkg tortabevonó csokoládé
  • 5 dkg ráma
  • Kontaktlencsék 30-50%-kal olcsóbban mint a boltokban! AJÁNDÉK, 990 Ft értékű kontaktlencse-ápolófolyadék! Nézze meg most »
    Elkészítés: Ezt a süteményt a fiam barátnőjének édesanyja készítette. Nagyon finom krémes, hasonlít a francia krémeshez, csak ebben a tésztában méz és rum is van.


    A tészta hozzávalóit a liszt kivételével főzzük fel gőz fölött, majd ezután levéve a gőzről, keverjük hozzá a 30 dkg finomlisztet. Gyúrjuk össze és osszuk két cipóra. Tepsi hátán 2 lapot süssünk a tésztából. Természetesen a tepsi hátulját kenjünk meg zsiradékkal. Készítsük el a krémet. A tojássárgákat, a pudingporokat, a vaníliás cukrot keverjük csomómentesre a tejjel és főzzük sűrűre, majd hűtsük ki. A rámát keverjük ki a porcukorral és keverjük hozzá a kihűlt pudingos krémhez. A  tejszínhabot verjük fel kemény habbá a habfixálóval és a vaníliás cukorral. Állítsuk össze a krémest: Az alsó lapra simítsuk rá a pudingos krémet, erre kenjük rá a tejszínhabot és fektessük rá a második lapot. A lap tetejét vonjuk be csokimázzal, ehhez gőz fölött olvasszuk meg a csokit a rámával. Hagyjuk állni, hogy a tészta megpuhuljon.


    Kockákra vágva szeletelve szervírozzuk.


    Nagyon fincsi krémes, mindenkinek ajánlom, hogy próbálja ki.


    Jó étvágyat kívánok hozzá!