TÚRÓS NOKEDLI TÚRÓVAL ÉS SÜLT SZALONNÁVAL
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • Nokedlihez: 50 dkg liszt
  • 3 tojás
  • kevés só
  • víz
  • 25 dkg túró
  • A nokedli tetejére: 25 dkg túró
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • tejföl
  • Elkészítés: A túrós tésztának ezt a változatát nagyon szeretem, bár időigényesebb, hiszen nokedlit kell szaggatni, s nem pedig egyszerűen csak kifőzni a zacskóból a főzővízbe beleöntött tésztát. De higgyétek el, megéri a fáradságot.
    A lisztből, a tojásból, a sóból és annyi vízből, hogy se túl lágy, se túl sűrű ne legyen, nokedli tésztát keverünk ki.
    Amikor ez meg van, hozzá keverjük a 25 dkg túrót. 
    Azzal, hogy a nokedli tésztájába is kevertünk túrót, azáltal egy nagyon könnyű, puha légies, nokedlit kapunk. 
    Forrásban, sós és kevés étolaj hozzáadásával lévő vízben kiszaggatjuk a nokedlit. 
    Amikor kiszedtük a nokedlit, ekkor is adjunk hozzá pici étolajat és keverjük vele át. 
    A kifőtt nokedlit keverjük össze a 25 dkg túróval. 
    A füstölt szalonnát vágjuk kockákra és süssük zsírjára egy serpenyőben és kicsit még süthetjük ropogósra is. 
    Szedjük ki azután a zsírjából, hogy ne szívja magába a kisült zsiradékot. Tálaláskor adjuk a szalonna pörcöt a nokedli tetejére és öntözzük meg tejföllel.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!