TOJÁSOS-KOLBÁSZOS-PAPRIKÁS FASÍRT TEKERCS
KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 50 dkg darálthús
  • 6+2 tojás
  • 1 kisebb piros pritamin paprika
  • 10-15 dkg száraz kolbász
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • ételízesítő
  • 1 tk. mustár
  • 1 fej hagyma
  • zsiradék a forma kikenéséhez
  • Elkészítés: Mielőtt hozzálátnánk a fasírttekercs elkészítéséhez, a 6 tojást 10 perc alatt főzzük keményre. Ezt követően tisztítsuk meg a héjától és tojásszeletelővel szeleteljük fel karikákra. A hagymát vágjuk fel apró kockákra és a paprikát szintén kockázzuk vagy csíkozzuk fel. / ha valaki még színesebbé szeretné tenni a fasírtot, akár zöld és sárga pritamin paprikát is használhat a piros mellé, de mindezek hiányában a sima, TV paprika is jó. / A füstölt kolbászról húzzuk le a bőrét és vágjuk karikákra a kolbászt. Ezután neki állhatunk a tekercsnek. A darált húst dolgozzuk össze a 2 nyers tojással, a hagymával, a mustárral, az ízlés szerinti mennyiségű sóval, borssal, ételízesítővel, piros paprikával. Vegyünk egy akkora darab frissentartó fólia darabot, amekkorára szeretnénk nyújtani a tekercset - én olyan hosszúságúra simítom el a darált húsos masszát, hogy az őzgerinc formámba beleférjen és a szélessége akkora legyen, hogy szépen feltekerhető legyen az egész - s ezen a fólián nyújtsuk ki, vagy simítgassuk el a masszát. A kinyújtott massza tetejét rakjuk ki a karikázott tojással, a kolbásszal és a paprikával, majd a fólia segítségével tekerjük fel. Az őzgerinc formát, de ennek hiányában tökéletesen jó a tepsi is, zsírozzuk ki és tegyük bele / a fólia nélkül / a tekercset. Fedjük be alufóliával, s előmelegített sütőben süssük kb. 40 percet. Távolítsuk el az alufóliát és még süssük kb. 10-15  percet, ezalatt megpirul a teteje is a fasírtnak.

    Langyosra hűtve szépen szeletelhető.

    Akár főételként is, s akár feltétként is fogyasztható, de bármelyik módon is tesszük az asztalra, mindenképpen mutatós és finom étel.



    Jó étvágyat kívánok hozzá!