KRÉMES PALACSINTA
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • Palacsintához: 4 tojás
  • csipet só
  • ízlés szerint cukor, mi édesen szeretjük, kb. 4-5 ek.
  • 6 dl tej
  • 6 ek. finom liszt
  • 6 ek. rétesliszt
  • Krém: 4 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 10 dkg liszt
  • 6 dl tej
  • A tepsi kikenéséhez: ráma vagy vaj

  • Elkészítés: A képen látható palacsintában elsőre nincs is semmilyen külömbség más palacsintáétól, csupán azt látjuk, hogy tepsiben van. De amikor fogyasztjuk, érezhető lesz, hogy ennek a palacsintának a tölteléke nagyon lágy, kellemesen krémes.

    A palacsinta hozzávalóit keverjük ki, aki kevésbé édesen szereti, kevesebb cukorral is elkészítheti. Bár szerintem ez így édesen finom. S süssük ki a palacsintákat a megszokott módon. Ebből a mennyiségű masszából kb. 20-22 palacsinta lesz. Készítsük el a krémet. A tojássárgákat keverjük ki a kétféle cukorral, a liszttel és a tejjel. Majd főzzük sűrűre. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá és keverjük bele a főzött krémbe. Picit hagyjuk hűlni, de csak annyira, hogy tudjunk vele dolgozni. Ha kissé kihűlt, töltsük meg vele a palacsintákat. Egy tepsit vagy hőálló edényt vajazzunk ki és fektessük bele a palacsintákat, nem baj, ha egymásra is kerül belőle. Előmelegített sütőben kb. 5-8 percig süssük. Azalatt a palacsintában a krém kissé megszilárdul, de nem sül meg, tehát nem is lesz folyós, viszont finom lágy marad.



    Tálaláskor akár megszórhatjuk porcukorral is, úgy mutatósabb, de anélkül is kellemes desszert.



    Jó étvágyat kívánok hozzá!