TOJÁSFASÍRT
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 10 tojás
  • 2 zsemle
  • petrezselyemzöld
  • 1 mk. só
  • 1 mk. ételízesítő pici őrölt bors
  • zsemlemorzsa
  • zsír vagy olaj a sütéshez

  • Elkészítés:A tojásokból 9 db-ot keményre főzönk. A főzővízbe tegyünk egy csipet sót, akkor könnyebb lesz a tojáshéjat lepucolni. A megtisztított tojásokat botmixerrel törjük át, ennek hiányában villával is össze lehet aprítani a tojásokat, annyi külömbséggel, hogy így nagyobb darabok is lesznek benne, de ez nem baj. Majd sózzuk, borsozzuk, ételízesítőzzük. Adjuk hozzá a felaprított petrezselyemzöldet, az egy egész tojást, 2-3 ek. zsemlemorzsát. A zsemléket áztassuk be vízbe és jól kicsavarva ezt is adjuk a tojáshoz. Alaposan dolgozzuk el, ha kissé hígnak találnánk, tegyünk még bele egy pici zsemlemorzsát. Formáljunk golyókat vagy akár hosszúkás formára is alakíthatjuk és hempergessük meg zsemlemorzsában. Bő, forró zsiradékban süssük ki. Főzelékekhez feltétként tálaljuk, de salátákhoz vagy önálló ételként savanyúsággal is nagyon finom.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!